Autor:
Teve Rajamets

Proovide üleandmine ja transport

PROOVIDE ÜLEANDMINE JA TRANSPORT

Proove on võimalik kohale tuua ise (laboriruum nr 532) või saata kullerteenusega (palume proove tavapostiga mitte saata!) aadressile:
Proteoomika tuumiklabor,
Tartu Ülikooli Tehnoloogiainstituut,
Nooruse 1,
Tartu 50411,
Eesti

Rakke, kudesid, kehavedelikke jt sarnaseid bioloogilisi materjale tuleb laborisse transportida külmutatuna (nt. kuival jääl või veeldatud lämmastikus). Söötmes kasvatatud rakud tuleb saata sademena (põhja tsentrifuugituna) ja ilma söötmeta. Väljalõigatud geelitükke, sadestatud ja lüofiliseeritud valke võib saata ka toatemperatuuril, kuid samuti soovitame külmutamist või jahutamist. Laborisse ei tohi saata radioaktiivselt märgistatud valke või radioaktiivsust omavaid ühendeid.

Koos prooviga tuleb üle anda elektroonsel kujul proovi analüüsimise avaldus:
Proteoomika proovid (NB! PDF-vorm tuleb enne täitmist alla laadida; vormi mitte täita Apple’i PDF Preview programmis, vaid ainult Adobe Acrobat Reader’iga).

NB! Analüüsivastuste ooteaeg jääb tavaliselt vahemikku 2-4 nädalat, sõltudes proovide arvust, aastaajast (kevadisel perioodil aprill-juuni tuleb arvestada võimalike järjekordadega) ning aparatuuri tehnilisest seisukorrast. Soovitame oma proovid üle anda võimalikult vara, et tagada koht tellimuste järjekorras.

Tuumiklabori tööde hetkeseisu ja eeldatavat analüüsiaega saab vaadata siit.

 

pehmerobot ja lille tolmukas

Teadlased valmistasid ämblikku jäljendava robotjala

Energiatehnoloogia

Ülikool toob Ida-Virumaale tippspetsialiste ja tulevikutehnoloogiaid

CERN

Eesti täisliikmesus CERN-is laiendab Tartu Ülikooli teaduskoostöövõimalusi